Redesign samen met Valsplat

De mogelijkheid voor een redesign kwam met een technische herlancering van marktplaats.nl. Naast functionele verbeteringen leefde ook de wens om de vormgeving van Marktplaats te actualiseren, zeker als dat ten goede zou komen aan de gebruiksvriendelijkheid. Heel Nederland moet begrijpen hoe Marktplaats werkt. En moet Marktplaats nog vaker en beter gaan gebruiken. Dat was het uitgangspunt. Begin 2010 was de eerste expert review met Valsplat. Daarna volgden vele fasen met gebruikerstesten waarin zowel de werking en de indeling, als de nieuwe vormgeving onderzocht en verbeterd werd.

Frisser en vertrouwd

Tijdens tests bleek al gauw dat het nieuwe design de respondenten niet stoorde. Ondanks alle wijzigingen en verbeteringen straalde Marktplaats nog steeds hetzelfde vertrouwen uit. In lijn met de website is ook de mobiele website aangepakt. Samen met de onderzoekers van Valsplat en de UX-specialisten van Marktplaats ontwierp 72dpi een zeer gebruiksvriendelijke en logische interface voor m.marktplaats.nl.

Specials

Naast de standaardcategorie├źn hebben we ook het interaction en visual design voor Marktplaats Aanbieding, Auto’s en Diensten gemaakt. Uiteraard in het idioom van marktplaats.nl.

“72dpi past een goede mix toe tussen het luisteren naar de input van klant en het toepassen van eigen inzichten en stijl, waardoor het eindresultaat vertrouwd en vernieuwend is!”

Olivier van Duijn

Olivier van Duijn
Algemeen directeur

Neem contact met ons op
Makelaarsland

De grootste makelaar van
Nederland vernieuwd

Makelaarsland